Последно от форумите

Последен от: Frankie на 09.06 в 11:33ч.
Последен от: Frankie на 05.12 в 17:21ч.
Последен от: LibertyCityStories на 02.12 в 12:40ч.
Последен от: Frankie на 01.11 в 19:24ч.
Последен от: Frankie на 01.11 в 08:29ч.

Новини - Други

Изтичане на информация за GTA 6

Grand Theft Auto 6 може да е изтекла, след като десетки видеоклипове на това, което претендира да бъде кадри в процес на разработка, се появиха онлайн.

Потребител (teapotuberhacker) публикува zip файл в GTAForums, казвайки: „Ето 90 кадри/клипове от GTA 6. Възможно е скоро да дам повече данни и изходен код на GTA 5 и 6, тестова компилация на GTA 6. [sp]"

Клиповете впоследствие си проправиха път в YouTube и Twitter и показват грабежи, престрелки, напълно озвучени разговори и много други. Това, което изглежда като инструменти за отстраняване на грешки (много наподобяващи подобни инструменти от разработката на Red Dead Redemption 2), също се появява на екрана. Ако са легитимни, изглежда, че видеоклиповете потвърждават предишни слухове за играта, включително герои от мъжки и женски пол, както и Vice City усещане.

Източникът на видеоклиповете в момента не е потвърден, но може да е резултат от хакване. Teapotuberhacker твърди, че те са изтеглени директно от вътрешните Slack групи на Rockstar. Няма да поставяме връзки към видеоклиповете в тази статия.

Както бихте очаквали, видеоклиповете поставиха началото на ожесточен дебат около тяхната автентичност. Някои поставиха под съмнение използваните активи (посочвайки повторна употреба на елементи от GTA 5), докато други посочиха озвучения диалог и инструменти за отстраняване на грешки като доказателство, че това е вярно.

Разработчикът Rockstar и издателят Take-Two все още не са отговорили на очевидното изтичане на информация, но ще бъде интересно да се види дали свалянето ще започне. Свързахме се с Rockstar за коментар.

След години на слухове, GTA 6 най-накрая беше потвърдена тази година, но повече официални новини очевидно ще бъдат пуснати едва когато Rockstar е готова, а не когато нейният собственик Take-Two поиска това. Твърди се, че Rockstar са преместили повече разработчици в GTA 6 наскоро, след като са премахнали ремастерите на Red Dead Redemption и GTA 4.

Rockstar изискват премахването на OpenIV

Създателите на софтуерния пакет бяха принудени временно да спрат свободното му сваляне под натиска на юристите на компанията Take-Two, изпратили официално писмо с искане за прекратяване работата и разпространението на OpenIV. Този редактор на модове дава възможност за инсталирането на потребителски модификации в игрите Max Payne 3, GTA IV и GTA V.

Юристите на Take-Two завиха, че OpenIV дава възможност на трети лица да изключват функциите за защита на софтуера и да го модифицират, с което нарушават правата на компанията. Създателите на редактора решиха да удовлетворят исканията на издателството, понеже спорът с толкова огромна компания не би довел до нищо добро – в най-добрия случай могат да се изгубят много време и пари.

Един от програмистите на OpenIV каза:

„Притеснявахме се, че този ден все някога ще настъпи… И той дойде: денят, в който модингът на GTA бе признат за незаконен“.

Някои геймъри подозират, че създателите на OpenIV не са получавали никакво писмо и са си измислили тази история, понеже редакторът на модификации по никакъв начин не нарушава закона.

Документален филм на BBC за Grand Theft Auto

Ако все още не сте го гледали, време е.

Началото на филма ни връща в далечната 2002 г. и се занимава с противоречията, съпътствали премиерата на Grand Theft Auto 3. В ролята на Сам Хаузър, президент и съосновател на Rockstar Games, ще видим Даниел Радклиф. Срещу него застава прочулия се със своя кръстоносен поход срещу видео игрите адвокат Джак Томпсън (в ролята Бил Пакстън, познат ни от (Aliens, Twister и Titanic).

Филмът, който първоначално се казваше само Gamechangers, се прави без участието на Rockstar. Нещо повече, през май компанията дори заплаши ВВС със съд заради нарушени авторски права, но в крайна сметка двете страни се споразумяха и проектът продължи.

Първи слухове за Grand Theft Auto VI

Феновете на успешната поредица игри Grand Theft Auto вече предполагат за възможността за издаване на нова част от серията – GTA VI. Въпреки че Rockstar Games все още не споделят никаква информация със света, в уеб-пространството се появи неофициална информация, че студиото вече е започнало работата по новата игра, която може да се окаже невярна, а може би не.

Очаква се Rockstar да представят ранния етап на GTA VI по време на гейм-изложенията през 2017 година. Феновете предполагат, че това ще са Е3 2017 и GamesCom 2017 събитията, в които ще се пуснат тийзъри на играта. Още един слух също е завладял социалните мрежи – че Grand Theft Auto VI ще е ексклузивна единствено за Xbox Scorpio. Предполага се, че предстоящата конзола ще е изключително мощна, а играта ще е идеална именно за нея. Все пак още няма никаква официална информация за GTA VI, така че PC и PlayStation потребителите могат да се надяват играта да излезе и за техните устройства, ако изобщо излезе.

Очаква се GTA VI да включва нови карти за разширяване на вече огромния й свят, както и да има поддръжка на виртуална реалност. Това е напълно очаквано, имайки предвид разрастващата се индустрия на VR устройства, но все още Rockstar и дори Sony не потвърждават нищо.

Източник: Kaldata.com

GTAGaming е хакнат, изтекли са потребителски данни

Базата данни на известния фен сайт GTAGaming.com е била хакната, в резултат на което са били откраднати лични данни на повече от 200 00 потребители.

Фен сайтът, посветен на едноименната поредица, съществува от доста години и е с висока потребителска активност. Атаката е станала по-рано този месец, като първоначално администраторите на сайта не са били наясно с нейните размери. Истинските мащаби на хака стават ясно едва след като на голям хакерски форум биват постнати пароли и потребителски имена, имейл адреси, дати на раждане и IP адреси на огромен брой потребители.

Както е практиката в подобни случаи, при първото ви ново влизане в GTAGaming.com, сайтът ви кара да смените паролата си; ако не я направите, тя ще бъде рестартирана автоматично. Сайтът ползва форумния софтуер vBulletin, който многократно е бил хакван на други места. След атаката, цялата база данни ще бъде преместена в по-сигурна система.

Създателите на сайта уверяват потребителите, че не би трябвало да има притеснения за данните им, но ако членувате в GTAGaming.com, не забравяйте да вземете съответните мерки.

За Zamunda.net

Това е една НЕ свързана с Grand Theft Auto новина, но е добре да се среща на повече места из родното интернет пространство.

Както знаем, на торент тракера Zamunda се появи съобщение, че хакерска група се е сдобила с архивите на сайта, от който е успяла да направи огледални сайтове със същия дизайн и съдържание.

Оказва се обаче, че историята е малко по-различна от представената. Според една част от собствениците и управляващи сайта един от тях с никнейм Break е присвоил домейна. Подготвил е сървъри, на които е направил огледално копие на тракера, и след това е пренасочил домейна към новите сървъри със същото съдържание и така се е превърнал в едноличен собственик на домейна и съдържанието. Проверка на kaldata.com установи че на 11.04.2013 г. наистина са правени промени по домейна, като вероятно тогава е бил променен неговият собственик, а по късно и пренасочен към съдържанието на новите сървъри.

Ето и писмото на ощетените собственици: Не са слухове и не е майтап - Zamunda ни беше открадната. Съзирамe иронията в това и след време ще се усмихвамe на сполучливите вицове по темата, но сега не ни е смешно. Дълго време изграждахме защита срещу външни атаки, но пропуснахме да се вгледаме в себе си - грешка която без малко не ни уби и от която дълго ще се възстановяваме. На 11.04 администратор break имайки достъп до email - а с който се управлява домейна Zamunda.net го прехвърля на друг собственик. Администраторът разполага също с достъп от най-високо ниво до сървърите на Zamunda и копира цялата ни база данни на свои машини. Копирането е поетапно и завършва на 13.04 срещу 14.04 с пълното изтриване на старите сървъри и унищожаване на бекъпите. С това превземането на сайта почти привършва. Остава да прекрати достъпа на модераторите до ресурсите и да изтрие Топ - администраторите. Край! В сайта видимо нищо не се променя, сътресенията се отдават на поредната нестабилност и единственото, което в началото прави впечатление са безброй постове във важните теми, които греят с "Автор - непознат", тъй като са правени от изтритите администратори. До този момент никой официално не знае за подмяната. Екипът на Zamunda осъзнава това в ранните часове на 14.04, но вече е късно да се направи каквото и да е. Въпреки, че на пръв поглед в присвоения сайт всичко е нормално, въпроси все пак възникват, особено след включването на разни "екстри" за които е известно, че Екипът е категорично против. Тези нелогични промени предизвикват въпроси и най-накрая узурпаторът пуска тема и свое становище във форума на Ъплоудерите в откраднатия сайт:

break
"Здравейте приятели, Искам да ви попитам, как може да откраднеш или хакнеш нещо, което си създал? Вярвам много от васне са доволни от управлението на сайта в последно време. Да не говорим за началническото поведение, без да сте длъжни на никого. Не ми харесва как група хора се възползват от вас. Не ми харесва как се пропиляват възможностите на сайта. Колкото и да ви убеждават, че няма начин тази машина да заработи в пълните и възможности, азз мога да ви кажа, че това е лъжа. Има начини и то стотици начини да заработим безпрепятствено. Най-малко трябва да се съмнявате, че това което се случва е с цел да се срине сайта. Напротив, съвсем друга е идеята, и е напълно изпълнима. Възможни са прекъсвания и проблеми със зареждането, това го е имало преди, но скоро ще е история. Постоянно качване/триене, предполагам е повече от досадно, е по-горе обясних колко всъщност начини има да се реши и този проблем! Оставям нещата във ваши и наши ръце, пък вие изберете."

Така, признавайки стореното, опитва да търси подкрепа, което изиграва лоша шега. Подкрепа няма! Ъплоудери, ВИП и потребители започват да разменят съобщения и масово да се оттеглят от присвоения сайт. Преводаческите сайтове, категорично отказват техните субтитри да стоят в откраднатата Zamunda. Тези неща са началото на края и стават причина да се наложат буквално шизофренични ограничения, сред които забрана за изпращане на съобщения. Започва безпрецедентен "спам" чрез персонални системни съобщения до всички потребители, виждайки пълното си безсилие да скрие истината. А истината е, че Zamunda се възстанови от пепелта на домейн ZAMUNDA.SE и веселяшкото Zelka.org.

Продцедурно генериране на мисии за GTA

Днес на мейла на GTA-bg пристигна писмо от непознат за мен студент на Malmö University в Швеция. Той учи Computer Science (компютърни науки) и неговата дипломна работа е доста интересна. Темата е "Procedural mission generation for Grand Theft Auto", което ще рече - продцедурно генериране на мисии за Grand Theft Auto. На разбираем език казано това е софтуер, който генерира мисии за GTA. Тъй като преди всичко за подобен софтуер трябва да се знае какво харесват играчите, той ме помоли да публикувам направена от него онлайн анкета, която ще покаже какво харесваме и какво не.

Анкетата е сравнително дълга и изчерпателна, ако искате да помогнете адреса е http://petev.net/gta/

Напоследък все по-рядко се срещат хора, които се занимават сериозно с подобни неща. Това е най-малкото с което можем да помогнем.

Peugeot 308 (2014)

Peugeot 308 (2014)

Grand Theft Auto IV Коли/Мотори Към файла...
Ford Escort RS Cosworth

Ford Escort RS Cosworth

Grand Theft Auto IV Коли/Мотори Към файла...
OpenIV 2.6.4

OpenIV 2.6.4

Grand Theft Auto IV Инструменти Към файла...